Саопштење за јавност о исправности воде за пиће

Поштовани грађани,

Поводом писања појединих медија о неисправности воде за пиће у јавним водоводима, ЈКП „12.СЕПТЕМБАР“ је осетило потребу да се изјасни поводом тога. Наиме, исправност воде за пиће јавног градског водовода у Бајиној Башти контролише Завод за јавно здравље Ужице, акредитована институција од стране Републике Србије у области контроле воде.

Од 187 узорака узетих до сада у току ове године само 3 узорка су због неисправности поновљена и након поновне анализе је достављен извештај о њиховој апсолутној исправности. Завод за Јавно Здравље, по свом нахођењу, узима узорке са више места, како јавних тако и приватних потрошача и може се десити да се на месту узорковања не одржава потребна хигијена и одатле потичу неисправни узорци који су се након поновљеног испитивања показали као грешка приликом узимања узорка.

Приликом сваког узимања узорака за анализу, обавезно се контролише и вода на водоизворишту, како сирова тако и хлорисана која је апсолутно у свим извештајима приказана као потпуно исправна и по свим прописаним законским параметрима погодна за пиће.

На основу овога Вас уверавамо да је вода апсолутно исправна и да нема потребе уносити немир међу грађане са неистинитим информацијама.

Ваш ЈКП „12.СЕПТЕМБАР“.

Оставите Ваш коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *