Пројекат „Општине са нула отпада“

ЈКП „12.СЕПТЕМБАР“ је активан учесник и реализатор програма „Општина са нула отпада“ у сарадњи са Општинском управом Бајина Башта. Општина Бајина Башта ће кроз имплементацију пројекта Општине са нула отпада добити основну подлогу, као и подршку за процес увођења концепта нула отпада на локалном нивоу. Тако ће за општину бити креиран документ којим ће се дефинисати јасне и примењиве мере које ће дати адекватно усмерење за унапређење тренутног система управљања комуналним отпадом.

Документ Мере за увођење концепта нула отпада у Општини Бајина Башта уз пратећи акциони план спровођења мера има за циљ:

Успостављање конкретног плана активности и стратешке визије који доводе до смањења настанка отпада на локалном нивоу у складу са принципима нула отпада и циркуларне економије.

Предвиђено је да документ допринесе усмеравању будућих одлука и улагања у вези са комуналним отпадом, као и да идентификује конкретне активности у којима локална управа може играти улогу у подстицању промена у заједници, економији и друштву потребних за постизање циља смањења количине отпада за финално одлагање.

Преузмите документ ОВДЕ.

Оставите Ваш коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *